Hulp bij (gedrags) problemen
Het is de kunst de oorzaak aan te pakken'
Een gedragsprobleem bij ons paard komt ongemerkt vaker voor dan we zouden willen. Maar geen paniek, want er is bijna altijd een oplossing! Veel gedragingen van onze paarden zijn we vrij normaal gaan vinden. Immers, het paard 'deed altijd al zo' en het levert geen gevaarlijke situaties op. We gaan het gedrag simpelweg uit de weg door er succesvol omheen te werken. In enkele gevallen levert het gedrag van een paard echter wel direct gevaar op;
Paarden die bijten, zich niet overal aan willen laten raken, het erf niet meer af willen, zicht lostrekken of niet meer laten vangen. Paarden die overal van schrikken, bang zijn voor water of van vliegenspray. Paarden die aanvallen, singeldwang hebben..... zomaar enkele voorbeelden van veel voorkomende problemen!
Probleemgedrag heeft echter altijd een reden, een oorsprong. Het is de kunst de oorzaak aan te pakken!
Een gedragsprobleem- of liever- ongewenst gedrag- van een paard berust maar al te vaak op onbegrip en onkunde van de mens of fysieke en /of mentale problemen bij het paard. Doordat paarden een enorm aanpassingsvermogen hebben en een grote 'will to please' laten ze veel toe. Maar vanuit hun natuurlijke instinct beschouwd is het maar de vraag of wat wij van onze paarden vragen wel zo 'gewoon' is?
Daarbij werkt het brein van een paard nu eenmaal anders dan dat van de mens. Een paard heeft altijd een reden voor zijn gedrag en is nooit expres eigenwijs. Juist bij het vinden van de achterliggende reden voor dat gedrag, ligt de sleutel voor het oplossen van het probleem. De meeste problemen zijn meestal snel op te lossen wanneer we het gedrag van het paard begrijpen door op zoek te gaan naar de oorzaak van het ontstane gedrag en het paard vervolgens de juiste training aan te bieden.
Respect, rust, timing en contact met het paard zijn daarbij de belangrijkste uitgaanspunten.
In plaats van meer aan je paard te hangen, en meer druk te geven om het te laten doen wat jij wilt, misschien eens met minder proberen, door te kijken en te luisteren wat het paard jou te vertellen heeft.

Schrik en obstakeltrainingen/grondwerk paarden
Obstakeltraining ( ook wel schriktraining genoemd) is een belangrijk onderdeel van de algehele opleiding van een (rij)-paard. Maar het inzetten van obstakels in de training heeft meer voordelen. Het kan de wederzijdse band tussen ruiter/ mens en paard enorm versterken. Als je het proces van gewenning aan een "enge "situatie of voorwerp goed begeleidt, krijgt je paard meer vertrouwen in jouw leiderschap en zal dus niet alleen kalmer worden maar ook steeds meer voor je willen doen. Je krijgt als het ware het voordeel van de twijfel. In combinatie met grondwerk, zoals het woord al zegt "werken vanaf de grond" met je paard versterk je deze band nog meer, het vertrouwen in elkaar wat je hierdoor krijgt en het wederzijds respect zorgt ervoor dat Je paard zich makkelijker door jouw laat leiden, hoe mooi is dat? Doordat je op de grond je paard al leert wat je van hem vraagt, zal hij ook beter in staat zijn jouw te begrijpen als je erop gaat, buiten het feit dat het ook nog eens super leuk is om te doen.

Voor vragen neem gerust contact op via info@harmonypelc.nl of onderstaand formulier.
- Wie ben ik
- Twinkel kinder en jongerencoaching
- Ons Team💪
- wat is paard en life coaching, en voor wie bedoeld
- De coachpaarden
- Home Franxpertise
- Paardencoaching kids introductie
- EquiZen
- Het team achter me-rei-co
- prijslijst coaching
- Bedrijfsuitje
- DONATIES
- Hoe kan ik je helpen met je paard
- Kinderfeestjes
- Andere activiteiten
- NIEUW! Pony weekend arrangement
- Contact